کارگاه «بازیهای نمایشی برای پرورش خلاقیت در کلاس» در مؤسسه آمال برگزار و به موضوعاتی چون خلاقیت و سهمِ بازی و نمایش در خلاقیت و آموزش پرداخته شد.
«بازیهای نمایشی برای پرورش خلاقیت در کلاس» عنوان کارگاه دو روزهای بود که ششم و هفتم دی ماه برگزار شد. در این کارگاه موضوعاتی چون خلاقیت و نقشی که بازی، نمایش و داستان در خلاقیت و آموزش دارد، بررسی و روشها و چگونگی اجرای نمایش خلاق مرور شد.
در طول این دوره به پرسشهایی بنیادین دربارهی موضوع خلاقیت و پرورش خلاقیت پاسخ داده شد. پرسشهایی چون چگونه میتوان به پرورش خلاقیت کودکان کمک کرد؟ بازی و نمایش چه سهمی در این میان دارد؟ نگاه کردن و دیدن چه تفاوتی با هم دارند و دیدن هوشمندانه و دقیق، چه کمکی به مربی و کودک میکند؟
جمال میرجعفری، مدرس و تسهیلگر این دوره دو روزه، سالهاست که در حوزه نمایش خلاق و بازی کار میکند. او تأکید دارد که دیدن با نگاه کردن و شنیدن با گوش دادن تفاوت دارد و انگار همه میبینند اما نگریستن و درست نگاه کردن را بلد نیستند. نمایش و بازی تا حد زیادی به بچهها یاد میدهد که چگونه به درستی بشنوند و نگاه کنند.
او همچنین توضیح میدهد که بازیهای کودکان باید لذتبخش، پویا، تجربهگرا، انتخابی و داوطلبانه باشند. طبیعی است که همه بچهها، بازی را دوست دارند و به شکل خودانگیخته در آن شرکت میکنند؛ اما بهتر است بچهها مشغول بازیهای بشوند که رقابتی نباشند و کسی از گردونه حذف نشود. چنین بازیهایی به تقویت اعتماد به نفس کودکان کمک میکند و فرصت گشودن بالهای خیال و تخیل را به آنها میدهد. طبق توضیحات او در نمایش خلاق، کودکان فرصت دارند داستان یا رویداد یا حتی مشکلی را با راهنمایی معلم خود، خلق یا بازآفرینی کنند و حین نقش بازی کردن با احساسات خود آشنا شوند و به شناخت عمیقتری از خود برسند.
در این کارگاه ویژگیهای مهم بازیهای مختلف بررسی و شیوههای مختلف شناخت و پرورش استعداد کودکان ارزیابی شد. همچنین پس از مرور مفاهیم تئوری، شرکتکنندگان در کارگاه در قالب بازی و نمایش و روایت، با نمایش خلاق به عنوان شیوهای تعاملی برای آموزش در کلاس آشنا شدند.