تازه ها

حقوق برابر برای همه انسان‌ها

دهم دسامبر برابر با 20 آذرماه، «روز جهانی حقوق بشر» است، روزی برای ارج نهادن به آزادی بیان، کرامت انسانی و حقوق برابر انسان‌ها.

در دهم دسامبر 1948 اعلامیه جهانی حقوق بشر در مجمع عمومی سازمان ملل، خوانده و تصویب شد و برای نخستین بار در تاریخ بشریت ۴۶ عضو سازمان ملل متحد با یکدیگر به توافق رسیدند که همه انسان‌ها به لحاظ سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید از حق و حقوق یکسانی برخوردار باشند. از آن زمان تاریخ دهم دسامبر «روز جهانی حقوق بشر» نام گرفت. در آن روز، هشت کشور جهان (اتحاد جماهیر شوروی سابق، عربستان سعودی، لهستان، یوگسلاوی، اکراین، چکسلواکی، بلاروس و آفریقای جنوبی) به این اعلامیه رأی ندادند. ایران از جمله کشورهایی بود که اعلامیه حقوق بشر را امضا کرد؛ از این رو، بندهای این اعلامیه، از نظر حقوقی جزو قوانین کشور ما به شما می‌روند و دولت، مجلس، دادگاه‌ها و سیستم قضایی و سایر مسئولان و مردم ملزم به رعایت آن هستند.

اعلامیه جهانی حقوق بشر، 30 ماده را در برمی‌گیرد. بر اساس مفاد این اعلامیه، همه انسان‌ها، آزاد به دنیا آمده‌اند و از لحاظ حیثیت و کرامت انسانی با هم برابرند و باید از حقوق پایه و یکسانی چون حق تعلیم و تربیت، خوراک، پوشاک، خدمات بهداشتی و … برای زندگی برخوردار باشند. از سوی دیگر، هر کودکی، در هر شرایطی باید از حمایت اجتماعی و حقوق اولیه برخوردار شود. درس بخواند.

تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ گام بلندی درجهت تحقق حقوق کودکان و توجه به آنان بود. این اعلامیه به حقوق اساسی همه انسان‌ها بدون توجه به رنگ، نژاد، جنس، زبان، دین، ملیت، سن و دیگر ویژگی‌هاشان می‌پرداخت و مقدمات تدوین و تصویب پیمان‌نامه حقوق کودک را فراهم می‌ساخت. بر اساس پیمان‌نامه جهانی حقوق کودک، همه افراد زیر 18 سال کودک‌اند و باید در فضایی سرشار از محبت، تفاهم، خوشبختی و عاری از تبعیض بزرگ شوند. آنها از حق آموزش رایگان، تغذیه سالم، امنیت و بازی برخوردارند؛ بی‌آنکه به نژاد، قومیت، جنسیت و گرایش‌های جنسی‌شان توجه شود.؛ اگرچه متأسفانه هنوز بسیاری از کودکان در سراسر دنیا از حقوق اولیه خود بی‌بهره‌ و در چرخه‌ معیوب ناآگاهی و فقر گرفتارند.

مؤسسه‌ آمال تلاش می‌کند به توانمند شدن کودکان در زمینه‌های اجتماعی و مالی کمک کند چراکه باور دارد صلح، عدالت و رونق اقتصادی تفکیک‌ناپذیرند و آموزش، امکان دست‌یابی به آنها را تسهیل می‌کند. عدالت اجتماعی و رفاه مالی، همدیگر را تغذیه می‌کنند تا چرخه مفید و قدرتمندی بسازند و شرایطی را فراهم آورند که در آن روابط بر پایه صلح شکل بگیرند و این بخشی از مفاد منشور جهانی حقوق بشر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *