تازه ها

آمال؛ یک دهه تلاش برای توانمندسازی اجتماعی و مالی کودکان و نوجوانان

مؤسسه آمال، هم‌زمان با دهمین سال فعالیت خود با حضور مربیان، تسهیلگران و فعالان حوزه کودک و نوجوان، مراسمی برگزار کرد. در این رویداد، مدیران و اعضای مؤسسه برنامه‌ها، دستاوردها و اهداف آینده مؤسسه را تشریح کردند.

آموزش؛ کلید توسعه پایدار

در آغاز این مراسم، عبدالمجید نوید، بنیان‌گذار مؤسسه آمال، در پیامی ویدیویی، به چگونگی شکل‌گیری این مرکز پرداخت و از شرایط مدرسه‌ها در ایران و عشق خود به تدریس و زمینه‌ها و شرایط موجود گفت.

مدیرعامل مؤسسه آمال در ادامه بیان کرد که چگونه این دغدغه‌ها موجب شد تا او به بررسی نظام‌های آموزشی مختلف بپردازد. این بررسی مقدمه‌ای بر آشنایی او با بنیاد بین‌المللی «افلاتون» شدد؛ نهادی که میلیون‌ها کودک و نوجوان را در سراسر جهان، از طریق بازی، نمایش، قصه‌گویی و روش‌های تعاملی، با مفاهیم اجتماعی و مالی آشنا می‌کند. مؤسسه آمال بر مبنای تجربه‌های بنیاد افلاتون، تلاش خود را برای کمک به توانمندسازی کودکان و نوجوانان در دو زمینه اجتماعی و مالی آغاز کرد. در ادامه مراسم بخش های مختلف موسسه آمال و فعالیت‌های آن تشریح شد.

انتشار کتاب؛ گامی در جهت توانمندسازی مربیان

در ادامه این مراسم، شادی جانباز و میلاد پورعیدیان به معرفی بخش انتشارات مؤسسه آمال پرداختند و تأکید کردند که یکی از اهداف اصلی این مؤسسه، تولید و انتشار محتوای آموزشی مناسب برای مربیان و تسهیلگران است.

انتشارات آمال از ۱۰ سال پیش، ترجمه و هم‌بافت‌سازی کتاب‌ها را با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و فرهنگی ایران آغاز کرده است. طراحی جلد، صفحه‌آرایی، تصویرسازی به سبک ایرانی و متناسب با فرهنگ کشور نیز بخشی از تلاش بخش انتشارات آمال برای ارائه بهترین آثار ممکن به مخاطبان است. کتاب‌های راهنمای مربیان و تسهیلگران برای آموزش مفاهیم اجتماعی و مالی به کودکان و جوانان، کتاب‌های افزایش کارآمدی، رهنمودهای تسهیلگری و… تولیداتی هستند که این انتشارات تولید کرده است.

مربیان آگاه، دانش‌آموزان توانمند

بخش آموزش مؤسسه آمال، با هدف توانمندسازی معلمان، تسهیلگران و مدیران آموزشی، طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها را، از برگزاری کارگاه‌های آموزشی گرفته تا پشتیبانی از برنامه‌های آموزشی، پوشش می‌دهد.

مونا جدیدی، سرپرست بخش آموزش مؤسسه آمال، در سخنانی کوتاه بر اهمیت نقش معلمان در توانمندسازی دانش‌آموزان تأکید کرد و گفت: «تنها معلمانی که به دانش روز و آگاهی مجهز باشند، می‌توانند با خلاقیت و اعتمادبه‌نفس، دانش‌آموزان را هدایت کنند. آموزشی که به کودکان و نوجوانان الهام ببخشد و به آن‌ها امکان تعامل مؤثر با جهان را بدهد، مستلزم برنامه‌های آموزشی به‌روز و مربیان تعلیم‌دیده است.»

سایت آمال؛ بستری برای تعامل بیشتر با مربیان

فرزام بهشتی به معرفی وب‌سایت آمال پرداخت و اعلام کرد که این سایت تا پایان فروردین ۱۴۰۴ به‌طور کامل به‌روزرسانی خواهد شد.

سرپرست بخش آی‌تی مؤسسه آمال از برنامه‌های جدید این سایت خبر داد و گفت: «سایت آمال هر روز با محتوای جدید به‌روز خواهد شد. همچنین، بخش تعاملی آن تقویت می‌شود تا ارتباط ما با مربیان افزایش یابد. علاوه بر این، یک کیف پول ویژه تسهیلگران طراحی شده که بر اساس میزان فعالیتشان، تخفیف‌های ویژه‌ای برای خرید کتاب و شرکت در دوره‌های آموزشی دریافت کنند.»

مروری بر ۱۰ سال فعالیت آمال

در پایان این مراسم، ویدیویی از سال‌شمار فعالیت‌های مؤسسه آمال پخش شد. برخی از دستاوردهای مهم این مؤسسه عبارت‌اند از:

1393: شرکت در نخستین کارگاه بین‌المللی افلاتون و برگزاری اولین کارگاه آموزشی مربیان.

1394:  ترجمه کتاب‌های افلاتون (سری آسیا) و حضور در جشن فرهنگ مجتمع آموزشی صبا.

1395: راه‌اندازی انتشارات آمال و ترجمه اولیه کتاب‌ها.

1396:  توسعه سایت افلاتون، اجرای برنامه آمال در مدارس و همکاری در اردوی تابستانی دانشگاه صنعتی شریف.

1397:  اجرای آمال در مدارس و شکل‌گیری هویت بصری مؤسسه.

1398:  انتشار کتاب «صلح»، نخستین کتاب انتشارات آمال.

1399:  گسترش انتشارات و انتشار کتاب‌هایی فراتر از آثار بنیاد افلاتون.

1400: ارائه گواهی‌نامه به مربیان دوره‌های آمال و آغاز برنامه‌ریزی برای پلتفرم «آمالیب.»

1401:  راه‌اندازی سایت آمال و شرکت در کنفرانس منطقه‌ای افلاتون در استانبول.

1402: انتشار کتاب‌های «افلاتات»، «آموزش کارآمدی معلم» و «آموزش کارآمدی والدین» و دریافت دیپلم بین‌المللی افلاتون.

1403: همکاری با کانون پرورش فکری در برنامه «ما، همکاری، آینده»، انتشار مجموعه‌ای از  کتاب‌ها (آموزش کارآمدی رهبر، افلاتین، پیشگیری از خشونت، محیط زیست، …)، راه‌اندازی صفحه اینستاگرام؛ ارائه کتاب‌ها در پلتفرم طاقچه. 

جشن دهمین سال فعالیت مؤسسه آمال که همزمان با فرارسیدن سال نو برگزار شد، فرصتی برای مرور یک دهه تلاش در راستای توانمندسازی اجتماعی و مالی کودکان و نوجوانان با همکاری مربیان و تسهیلگران بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *