روز 17 اکتبر، مصادف با 27 آبانماه، روز جهانی دانشآموز است. این روز بهانهای است تا یاد و خاطره دانشآموزان کشتهشده در جنگ جهانی دوم گرامی داشته شود. در تقویم ملی ما ایرانیها هم سیزدهم آبان را روز ملی دانشآموز نامیدهاند، زیرا در 13 آبان 1357، تعدادی از دانشآموزان که به نشانه اعتراض در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند، هدف تیراندازی مأموران شریفامامی، نخستوزیر وقت قرار گرفتند و یک نفر کشته و سه نفر زخمی شدند.
روز 16 بهمنماه 1357، جمعی از دانشآموزان تهران در بیانیهای، اعلام کردند که روز 13 آبان را «روز دانشآموز» مینامند تا هر سال یاد و خاطره شهیدان جنبش دانشآموزی را گرامی بدارند.
این روز فرصت خوبی است برای توجه بیشتر به دانشآموزان، خواستهها و نیازهای آنان و بازبینی شیوههای آموزشی، امکانات موجود، مفاد آموزشی و هر آنچه به بهبود آموزش و پرورش و توانمندی کودکان، نوجوانان و جوانان ما یاری میرساند. پیشرفت سریع فناوری و تغییرات پرشتاب حاصل از آن، بهینهسازی و بهروز کردن آموزش را ایجاب میکند و تلاش برای خلق آیندهای بهتر، بدون تلاش برای پرورش نسلی از دانشآموزان آگاه، توانمند و مسئول بیحاصل خواهد بود.
کمک به نسل آینده برای توانمندی بیشتر، به دامنهای گسترده از تلاشهای گوناگون نیاز دارد که همدلی و همراهی همگانی را میطلبد. مؤسسه آمال میکوشد به کودکان و نوجوانان کمک کند تا در زمینههای اجتماعی و مالی توانمند شوند و در این مسیر با فراهم کردن فرصتهای آموزشی برای مربیان، تسهیلگران، والدین و… به هموار کردن مسیر آنان یاری رساند.
ما بر مبنای اصل «یادگیری در تمام عمر» که یکی از ارکان آموزش و بهزیستی در عصر نوین است، تأمین منابعی برای آموزش را نیز در دستور کار خود قرار دادیم. مجموعه آموزش کارآمدی معلم، آموزش کارآمدی والدین و آموزش کارآمدی رهبر بخشی از این منابع هستند که شیوههایی برای بهبود روابط فردی و گروهی و فراهم کردن بستر مناسب آموزشی و پرورشی را ارائه میدهند. «آموزش کارآمدی معلم» تشریح میکند چگونه میتوان با ایجاد ارتباط درست و سالم بین معلم و شاگر، کاهش دادن اختلافات در کلاس و ایجاد فضایی امن و مناسب، محیط آموزشی غنیتری داشته باشیم و تعلیم و تعلم را به تجربهای خوشایندتر برای معلم و دانشآموز بدل کنیم.
روز دانشآموز و اهمیت توجه به آن
۱۳
آبان